Usunięcie konta na Twoo

Twoo jest jednym z wielu portali społecznościowych skupionych na poznawaniu nowych osób. Odnaleźć można tam przyjaciół, znajomych, niekiedy nawet drugą połówkę. Działanie Twoo wygląda podobnie jak w przypadku innych serwisów randkowych, oferuje jednak dużą bazę użytkowników. Zdarza się jednak czasami, że nie chcemy już dłużej posiadać tam konta. Być może portal rozczarował nas, nie znaleźliśmy tam nikogo obiecującego albo po prostu uznaliśmy, że nie chcemy już z niego korzystać. Być może to nadmiar e-maili spływających na naszą skrzynkę pocztową sprawił, że Twoo zirytowało nas i zniechęciło do korzystania z niego. Niezależnie od tego, jaki będzie powód naszego odejścia, coś z kontem należy zrobić. Jakie mamy możliwości i jak do nich dotrzeć?
Nasze konto możemy porzucić, nie logując się na nie, ale bezpieczniej jest je całkowicie usunąć. Jak usunąć konto na Twoo? Pierwszym krokiem jest zalogowanie się do naszego profilu. Gdy już tego dokonamy, należy odnaleźć ustawienia, które to znajdują się pod ikoną trzech kropek umieszczoną w prawym górnym rogu. Tam należy kliknąć w „ustawienia”, a gdy wyświetli nam się kokpit użytkownika, odnajdźmy zakładkę „konto”. Pod ikoną ołówka kryje się opcja edytowania profilu, gdzie znajduje się również opcja permanentnego usunięcia konta. Portal będzie próbował kilkakrotnie upewnić się, że na pewno naszym celem jest usunięcie konta. Twoo zasugeruje nam inne rozwiązania, nie prowadzące do permanentnego pozbycia się profilu. Wśród tych opcji są opcja ukrycia konta przed innymi użytkownikami, albo wyczyszczenie historii i całego profilu, dające nam możliwość zaczęcia całkowicie od nowa.
Gdy się na to nie zdecydujemy i wybierzemy opcję usunięcia konta, portal Twoo zasugeruje nam przejście na konto premium – za darmo, by zatrzymać nas na portalu społecznościowym. Jeśli wybierzemy tę opcję, dostaniemy konto premium na trzy dni. Poniżej strona przedstawi wszystkie korzyści wynikające z posiadania konta premium. W przeciwnym wypadku po wybraniu „usuń konto” należy wybrać z listy powód usunięcia konta. Jest to informacja przeznaczona dla twórców portalu, dlaczego zdecydowaliśmy się usunąć konto. Oprócz tego na stronie znajdzie się opcja powiadamiania poprzez e-mail o nadchodzących nowościach na portalu Twoo. Aby nie otrzymywać żadnych wiadomości e-mail od Twoo po skasowaniu konta upewnić się należy, że opcja ta jest odznaczona. Po kliknięciu „kontynuuj” konto zostanie ostatecznie usunięte. Usunięcie konta nie uprawnia jednak do otrzymania zwrotu pieniędzy, jeśli zakupiliśmy konto premium. Konto może zostać usunięte również przez administrację strony, jeśli uzna ona, że naruszasz Warunki Użytkowania zaakceptowane podczas rejestracji na portalu. Warto również zwracać uwagę na to, co się klika – opcje usunięcia konta są domyślnie szare i mniej widoczne niż te zachęcające do przejścia na premium i pozostania na portalu. W razie problemów z usunięciem konta powinniśmy skontaktować się bezpośrednio z administratorem strony bądź z suportem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here